Tudósok a hitről

Mit gondoltak nagy tudósok, művészek a hitről?

Bár hitünknek Isten szava az alapja, mégis megerősítést, bátorítást jelenthetnek számunkra azok az emberi szavak, amelyeket köztiszteletben álló, elismert tudósok, gondolkodók, művészek fogalmaztak meg Istenről, az emberről, a hitről.

Tudósok a hitről

„Mi van a csillagos égen túl? Új csillagos ég. És azon túl? Mi van azon túl? Az emberi szellemet valami kivédhetetlen erő kényszeríti arra a kérdésre, és szüntelenül kérdi: mi van, azon túl? És mit sem segít azt felelni, hogy azon túl határtalan tér, idő és nagyság van. Mert ezek a szavak semmit sem mondanak. Ha az emberen erőt vesz ez a gondolat, nem marad más hátra, mint térdre borulni.” (L. Pasteur)

„Akármerre veted a temérdek mindenségben tekintetedet, mindenfelől egy végtelen bölcs, nagy és jó Lény jelenségei sugároznak feléd.” (Kölcsey Ferenc)

„Uraim imádkozzunk! Nagy kort értem meg, s minél tovább élek, annál inkább világossá válik előttem, hogy az emberek ügyeit Isten kormányozza.” (B. Franklin)

 „Katolikussá lenni nem annyit jelent, mint búcsút mondani a gondolkodásnak, hanem ellenkezőleg: annyit, mint megtanulni, hogyan kell gondolkodni.” (G. K. Chesterton)

 További idézeteket találhatunk – Szenes József atya válogatásában – az interneten:

http://www.plebaniabalmaz.hu