Miért olvassam a Bibliát?

A Bibliának évezredes múltja van, hiszen első részlete több mint háromezer éve íródott. Régisége ellenére mégis a legnépszerűbb és legolvasottabb, a legtöbb nyelvre lefordított és a legnagyobb példányszámban eladott könyv. Ezért sokan a „Könyvek Könyvének” nevezik.

Miért olvassam a Bibliát?

A Biblia számtalan izgalmas történetet, erkölcsi elvet és szép költői alkotást tartalmaz. Szavai, gondolatai megszólalnak az általa ihletett irodalmi, zenei és képzőművészeti alkotások sokaságában is, amelyeket nem érthetünk meg e könyv nélkül. Mégsem ezért érdemes naponta olvasni a Bibliát, hanem azért, mert személyesen nekünk szól: nekem és neked. Olyan, mintha személyesen Isten szólna hozzánk benne – mi pedig olvasás közben meghallgatjuk őt; elgondolkodva, akár imádkozva pedig válaszolunk neki.

A benne szereplő személyek tanúk, akik megtapasztalták Istent. Üzenetük nekünk is segít, hogy felfedezzük mindennapjainkban az Isten jelenlétét. Így nem egyszerűen mi olvassuk a Bibliát, hanem a Biblia is olvas minket: megvilágítja életünk értelmét. Útmutatást ad, vigasztalást meríthetünk belőle, vezet minket az élet minden területén. A legértékesebb dolog, amelyet a Biblia biztosít számunkra, hogy rajta keresztül megismerhetjük Krisztust, akiben Isten jelenléte egészen kézzelfoghatóvá vált az emberi történelemben.

Aki komolyan veszi a Szentírást, annak megváltoztatja az életét, más minőségűvé teszi azt. A Biblia üzenete és gondolatai kapcsán persze sok kérdés, akár vita is felmerült, az azonban mégis tény, hogy ebből a könyvből olyan erő árad, amely képes megváltoztatni, átalakítani az emberek életét.

Adjunk esélyt ennek, olvassuk a Bibliát!