Válasszon évet, hónapot és napot.

Vezércikk

Večerin Slavkot szabadkai megyéspüspökké nevezte ki Ferenc pápa

2020. szeptember 8., kedd

Őszentsége Ferenc pápa elfogadta Mons. Dr. Pénzes János lemondását a Szabadkai Egyházmegye éléről, kánoni kora betöltése indokával, és egyidejűleg Mons. Večerin Slavkot, a Szabadkai Egyházmegye papját, eddigi általános helynököt, szabadkai püspökké nevezte ki.

Közlemény

2020. szeptember 4., péntek

Az MKPK a rábízottakért érzett felelősségtől vezérelve a COVID-19 járvány felerősödése miatt az alább olvasható rendelkezéseket adja ki.

Veres András győri megyéspüspök az MKPK újraválasztott elnöke

2020. szeptember 2., szerda

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia vezető tisztségviselőinek öt évre szóló megbízatása lejárt, így a Konferencia őszi rendes ülésén a tisztségek megújítására került sor.

A Konferencia tagjai szeptember 2-án Dr. Veres András püspököt választották meg a testület elnökének. A megbízatás újabb öt évre szól.

Pro Ecclesia Hungariae-díjban részesült Dr. Bodonovich Jenő

2020. szeptember 2., szerda

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Ecclesia Hungariae-díjat adományozott Dr. Bodonovich Jenő ügyvédnek. A kitüntetést a testület nevében a konferencia elnöke, Veres András püspök adta át szeptember 2-án Budapesten. A díjjal a püspöki konferencia elismerését fejezi ki azért a szolgálatért, amelyet élete folyamán Bodonovich Jenő a katolikus egyházért végzett.

Pro Cultura Christiana-díjban részesült Lukács László

2020. szeptember 2., szerda

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Cultura Christiana-díjat adományozott Lukács László piarista szerzetesnek. A kitüntetést a testület nevében a konferencia elnöke, Veres András püspök adta át szeptember 2-án Budapesten. A díjjal a püspöki konferencia elismerését fejezi ki azért a szolgálatért, amelyet élete folyamán Lukács László atya a katolikus kultúra továbbadásáért végzett.