Válasszon évet, hónapot és napot.

Vezércikk

Marton Zsolt rektort váci püspökké nevezte ki Ferenc pápa

2019. július 12., péntek

2019. július 12-én Őszentsége Ferenc pápa Marton Zsoltot, a Központi Papnevelő Intézet rektorát váci megyéspüspökké nevezte ki. Szentelésére 2019. augusztus 24-én, szombaton 10 órakor a váci székesegyházban kerül sor.

Birminghamben találkoztak az európai püspöki konferenciák titkárai

2019. július 6., szombat

Július 1-e és 4-e között Birminghamben zajlott az európai püspöki konferenciák titkárainak 47. találkozója. Az éves találkozót Oscottban (Birminghami egyházmegye), a St. Mary’s College szemináriumban tartották. A tanácskozáson jelen volt Dr. Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára.

Elkezdődhettek a felújítások az iraki Batnayaban

2019. július 3., szerda

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) 2017 júniusában online adománygyűjtést hirdetett, közel-keleti keresztény testvéreink megsegítésére. A gyűjtés elsődleges célja az volt, hogy segítséget tudjunk nyújtani azoknak a keresztényeknek, akiknek lehetőségük nyílik visszaköltözni korábbi lakhelyükre, támogatva lerombolt otthonaik újjáépítését, a mindennapi élet feltételeinek megteremtését.

Az MKPK a gyűjtés eredményeként 500.000 USD összegű támogatást juttatott el a bagdadi Apostoli Nunciatúrán keresztül a rászorulóknak. Louis Raphael Sako káld katolikus pátriárka tájékoztatása szerint – a hátráltató körülmények után – elkezdődhetett a lerombolt lakóházak felújítása az iraki Batnaya városában.

A Balaton északi és déli partjának nyári miserendje 2019

2019. július 1., hétfő

Az előző évek hagyományaihoz híven 2019-ben is közöljük a Balaton környéki településeken található templomok nyári miserendjét. A táblázat néhány távolabbi helység (Sümeg, Veszprém, Zirc, Hévíz, Zalakaros) misézési rendjét is tartalmazza. A miserendben szereplő katolikus templomok helyét feltüntettük egy balatoni templomtérképen is.