Válasszon évet, hónapot és napot.

Vezércikk

A család Istentől rendelt közösség – Átadták a katolikus vers- és novellaíró pályázat díjait

2021. szeptember 22., szerda

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) a tavaszi Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében vers- és novellaíró pályázatot hirdetett A család Istentől rendelt közösség címmel. A pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére szeptember 21-én került sor Budapesten a Szent Gellért-templomban. A nyerteseknek Veres András, az MKPK elnöke adta át a díjakat.

A Szentatya találkozója a magyar püspökökkel

2021. szeptember 13., hétfő

Szeptember 12-én, vasárnap reggel Budapesten a Szentatya a Szépművészeti Múzeum Reneszánsz csarnokában találkozott a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjaival. A testvéri hangulatú, több mint fél órás találkozón a Szentatya többször is élőszóban, szabadon eltért az írásban kiadott szövegtől.

Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke köszöntőjének és a Szentatya elhangzott beszédének hivatalos magyar nyelvű változatát teljes terjedelmükben közöljük.

Erdő Péter bíboros a Kossuth téri szentmisén: Elmondjuk a világnak Krisztus jelenlétének csodáját

2021. szeptember 12., vasárnap

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus 2021. szeptember 11-i, szombati napján szentmisét mutatott be Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a budapesti Kossuth Lajos téren. Ezt követően a hívek eucharisztikus, gyertyás körmenetben vonultak át a Hősök terére, ahol Erdő Péter bíboros szentségi áldásával ért véget az esemény.

KATTÁRS és NEK családi nap a Margitszigeten

2021. szeptember 11., szombat

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szombati napján, 2021. szeptember 11-én környékbeli és messze földről érkező családok látogattak ki a Margitszigetre. A NEK családi napja egyben a Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) rendezvénye is volt, amelyet a Családok Jézusban Közösség (CSJK) és az MKPK Caritas in Veritate Bizottsága szervezett.

Megkezdődött a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus – Sok ezer ember ünnepelt együtt a Hősök terén

2021. szeptember 5., vasárnap

Szeptember 5-én megkezdődött Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK). „Közösségünk felemeli tekintetét, látóhatárát az isteni Eucharisztiához, és Krisztus szívéhez igazítja” – fogalmazott Angelo Bagnasco bíboros homíliájában ezen a hármas ünnepen – megnyitó, elsőáldozás, Venci Sancte – a Hősök terén. A világesemény előtt nagyszabású zenés-táncos műsor várta a résztvevőket.