Válasszon évet, hónapot és napot.

Vezércikk

Nem csak a regisztráltak vehetnek részt a csíksomlyói pápai szentmisén

2019. május 17., péntek

A szervezők kérik a híveket, hogy készüljenek méltóképpen és vegyenek részt minél többen imádságos lelkülettel június 1-jén a csíksomlyói pápai szentmisén. Várják azokat is, akik nem regisztráltak, de szeretnének részt venni a szentmisén, számukra a szervezők új szektorokat alakítottak ki.

Nigériai keresztény vezetők tettek tanúságot Budapesten

2019. május 14., kedd

Matthew Hassan Kukah, a nigériai sokotói egyházmegye püspöke és Dacholom Datiri, a Church of Christ of Nigeria protestáns felekezet elnöke tartott előadást május 13-án Budapesten az afrikai országot sújtó keresztényüldözésről és az ott élő hívek helytállásáról.

Ferenc pápa üzenete a hivatások 56. világnapjára

2019. május 9., csütörtök

Húsvét negyedik vasárnapja a hivatások világnapja. A Szentatya hagyományosan üzenetet intéz a papokhoz, szerzetesekhez és minden hívőhöz ezen a napon. Az alábbiakban közöljük Ferenc pápa a Hivatások 56. Világnapjára írt üzenetét, "Bátorság ahhoz, hogy Isten ígéretéért kockázatot vállaljunk"  címmel.

Egyeztettek a három történelmi keresztény egyház vezetői

2019. május 8., szerda

Egyetértenek a kormány családtámogatási rendszerével a történelmi egyházak – erősítették meg a katolikus, a református és az evangélikus egyház püspökei május 8-án Budapesten, a Magyarországi Református Egyház zsinati székházában tartott találkozójukon.