Válasszon évet, hónapot és napot.

Vezércikk

Ferenc pápa üzenete a 2018. évi missziós világnapra

2018. október 19., péntek

„Menjetek, tegyetek tanítványommá minden népet!” – mondta Jézus tanítványainak. E felhívást követik a világ számos országában tevékenykedő misszionáriusok, akiknek célja Krisztus tanításának továbbadása az egész földkerekségen. Az Egyház 1926 óta minden év október harmadik vasárnapján megtartja a világmisszió napját. Október 21-én a magyar templomokban is a missziókért és a hithirdetőkért imádkoznak, és a perselypénzt az evangelizáció javára fordítják. A missziós világnapra Ferenc pápa "A misszió a keresztény hit szívében" című üzenetével fordult a hívekhez, melyet az alábbiakban adunk közre.

December 8-án szentelik püspökké Mohos Gábort

2018. október 15., hétfő

2018. október 4-én Őszentsége Ferenc pápa főtisztelendő Mohos Gábor pápai káplánt az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki. Püspökké szentelése 2018. december 8-án, szombaton délelőtt 10 óra 30 perckor lesz az esztergomi bazilikában.

Tíz millió forintos gyorssegély Indonéziának

2018. október 6., szombat

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa döntött arról, hogy tíz millió forintos gyorssegélyt folyósít az Indonéziát ért természeti katasztrófák által sújtott lakosság megsegítésére.

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

2018. október 2., kedd

2018. október 6-án újra sor kerül a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja. „Nagymaros” története több mint négy évtizedre nyúlik vissza, amikor Sillye Jenő és barátai a Dunakanyarban énekes-imádságos összejöveteleket szerveztek, amelyeket később a fiatalokkal foglalkozó papok, köztük Balás Béla – ma nyugalmazott kaposvári megyéspüspök – és Kerényi Lajos pártfogásukba vettek, és segítettek folyamatossá tenni a találkozók megrendezését.