Az MKPK közleménye

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai és a hívek újra meg újra megrendült lélekkel értesülnek azokról az üldöztetésekről, amelyeket keresztény testvéreink szenvednek el egyes afrikai és ázsiai országokban, valamint másutt, szerte a világban.

Az üldözésnek számos módozata van a diszkriminációtól kezdve a legkegyetlenebb módon elkövetett gyilkosságokig. Megbízható felmérések szerint napjainkban is ötpercenként ölnek meg egy-egy keresztény testvérünket vallása miatt. Imádságainkban rendszeresen megemlékezünk róluk.
Semmiképpen sem szeretnénk senkiben ellenérzéseket kelteni az üldözőkkel szemben, és még kevésbé akarunk bárkit bosszúállásra ösztönözni. A vértanúkról való megemlékezés a kezdetektől fogva hozzátartozik Egyházunk életéhez. Ugyancsak ősi gyakorlat a szükséget szenvedő hittestvérek támogatása, s ebben első helyen állnak azok a keresztény családok, akiket hazájukból elüldöztek, templomaikat, otthonaikat és iskoláikat pedig romhalmazzá tették.

Az üldözött keresztény testvéreink megsegítésére Karácsonyig bezárólag ismételten kérjük paptestvéreink, a hívek és minden jószándékú ember nagylelkű adományát az alábbi számlaszámra:
Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, 11100104-18181490-14000003.

Külföldről az alábbi IBAN számra lehet utalni: HU 70 1110 0104 1818 1490 1400 0003 (SWIFT kód: CIBHHUHB). /CIB Bank Zrt. 1027 Budapest Medve utca 4-14./

Már a két évvel ezelőtti gyűjtéskor is megtapasztalhattuk nagylelkűségüket, amikor is 126 millió forinttal tudtuk támogatni a Közel-Keleten üldözött keresztény testvéreinket.
Minden forint segítséget jelent abban, hogy elűzött testvéreink visszatérhessenek azokba a városokba és falvakba, melyekben őseik évszázadok, sőt évezredek óta éltek. Keresztény testvéreink nevében is megköszönjük nagylelkű támogatásukat.


Budapest, 2018. szeptember 5.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia