Ajándékcsomag – Viber-matricák karácsony ünnepére

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia decemberben is ingyenesen letölthető matricacsomagot készített a Magyarországon is elterjedt Viber csevegőalkalmazás keretein belül, „Ajándékcsomag” néven.

A sokak által használt csevegőszolgáltatásokban az emojik mellett már lehetőség van matricákkal is kifejezni mondanivalónkat, amelyek használatával egyszerűbben, gyorsabban, de akár kifejezőbben is kommunikálhatunk.

A Magyar Katolikus Egyház fontosnak tartja, hogy a kommunikáció olyan területén is jelen legyen, amelyet a mai digitális korban az emberek, a fiatalok nap mint nap használnak. Ezért a 2020. december 10-től egy hónapig ingyenesen letölthető, harmincegy matricából álló csomagban az ünnephez kapcsolódóan találunk szeretettel teli, kedves üzeneteket. A matricák célja, hogy az emberi kommunikáció lehetőleg minél több területét átjárja az igazi, önmagunkon túlmutató szeretet és így a keresztény értékek is megjelenjenek ezekben az üzenetekben. A kialakult járványhelyzetben, a Magyar Katolikus Egyház a csomag megalkotásával segíteni szeretné az ünnepek alatti kapcsolattartást, a szeretet kifejezését családtagjaink, barátaink, ismerőseink felé, hogy ebben az időszakban, amikor a találkozások korlátozva vannak és nehezebben megoldhatóak, mégis megtalálhassuk az utat egymáshoz és bátorítást, vigaszt nyújthassunk embertársaink felé.

A matricák megtalálhatók a Viber Matrica-áruházban Ajándékcsomag néven, illetve elérhetőek az alábbi linken:

https://stickers.viber.com/pages/Ajandekcsomag

Áldott adventi várakozást és kegyelmekben gazdag karácsonyi ünnepet kíván a Magyar Katolikus Egyház!

MKPK Sajtószolgálat