Tájékoztatás a Római Nemzeti Zarándoklat résztvevőinek

A Magyar Katolikus Egyház Ferenc pápa 2023. évi magyarországi apostoli látogatásának első évfordulóján - 2024. április 23-25. között - Nemzeti Zarándoklatot hirdetett Rómába. A zarándoklat mindhárom napján lesznek magyar nyelvű szentmisék, illetve Ferenc pápa is személyesen fogadja a magyar zarándokokat. A pontos program az alábbiak szerint alakul:

- április 23-án (kedden) 16 órakor szentmise a Lateráni Bazilikában,
- április 24-én (szerdán) 10 órakor szentmise a Falakon kívüli Szent Pál Bazilikában,
- április 25-én (csütörtökön) 8.30 órakor (VÁLTOZÁS!) a VI. Pál teremben a Szentatya magánaudiencián fogadja a zarándokokat, majd pedig 11 órakor szentmise a Szent Péter Bazilikában.

Szeretnénk valamennyi résztvevő figyelmét felhívni, hogy biztonsági okokból az összes nagy római bazilikában, valamint a VI. Pál teremben biztonsági ellenőrzésre kerül sor (pl. szúró – vágó eszközt stb. nem lehet bevinni, illetve vizet csak műanyagpalackban), ezért az adott programra megfelelő időben (legalább egy órával a program kezdete előtt) szükséges megérkezni.
A szentmiséken koncelebráló papokat kérjük, hogy a szentmisére a rendjüknek megfelelő liturgikus ruhát szíveskedjenek magukkal vinni (alba+ stóla).

MKPK Sajtószolgálat

Fotó: Merényi Zita