Népszámlálás: Szerda délelőttig még ki lehet tölteni online is a kérdőívet

A vártnál is jóval többen hagyták a népszámlálási kérdőív online kitöltését az utolsó napokra. A nagy érdeklődésre tekintettel a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerda 10.00 óráig meghosszabbította a népszámlálás online adatszolgáltatási időszakát.A kérdőíveket eredetileg október 16. éjfélig lehetett önállóan, az interneten kitölteni a postán megkapott, 12 jegyű belépési kód megadásával. A nagy érdeklődés miatt azonban a KSH úgy döntött, meghosszabbítja az online adatszolgáltatási időszakot. Vagyis a kérdőívet október 19. délelőtt 10.00 óráig lehet az interneten kitölteni, így mindenkinek lehetősége lesz önállóan, online megválaszolni a népszámlálási kérdéseket.

Arra biztatjuk a kedves híveket, hogy - ha eddig még nem tették - akkor éljenek az online kitöltés lehetőségével. Továbbá kérünk mindenkit, hogy segítsenek környezetükben az idős, vagy a digitális világban kevésbé jártas személyeknek is, hogy ők is élhessenek az új lehetőséggel.

Az internetes kitöltés továbbra is a legegyszerűbb, leggyorsabb és legkényelmesebb módja a válaszadásnak, akik ezzel nem élnek, november 20-ig kérdezőbiztosok keresik fel őket.

Az online kitöltés kapcsán felmerülő kérdésekre a nepszamlalas2022.hu  Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) aloldalán kaphatnak választ az érdeklődők, illetve rendelkezésre áll a népszámlálás ügyfélszolgálata, ahol telefonon az ingyenesen hívható zöld számon (+36-80-080-143) kérhetnek tájékoztatást.