Megújult a Magyar Kurír


Örömmel tudatjuk olvasóinkkal, hogy elindult az új Magyar Kurír. A készítők úgy próbáltak újat alkotni, változtatni, hogy az olvasók által megszokott menükön ne, csak a designon változtassanak. Remélik, hogy a változások elnyerik az olvasók tetszését.

A megújult honlapon nagyobb hangsúlyt kap a képi tartalom, s ezzel egyidejűleg felfrissült, dinamikusabbá vált az oldal dizájnja is.

A portál főmenüi nem változtak: a Hazai rovatban a Magyar Katolikus Egyház történéseit mutatjuk be, Ferenc pápa címszó alatt a Szentatyához kapcsolódó hírek, a Külhoni rovatban a határon túli magyar egyházi hírek jelennek meg, a Kitekintő rovat pedig világegyházi eseményekről ad hírt. A Megszentelt élet rovat a szerzetesekről szóló híradásokat tartalmazza, a Nézőpont rovat az egyes eseményekhez, történésekhez kapcsolódó véleményeket, interjúkat hivatott bemutatni, a Kultúra címszó alatt – egyebek mellett – az egyes napok szentjeinek bemutatása, valamint a könyv- és a filmkritika kapott helyet. A Kishírek rovat a regionális szinten jelentős eseményekről számol be röviden.

Ezentúl nagyobb felbontású fényképek illusztrálják cikkeiket, vezető híreik pedig több képpel és megújult – a mobil nézetben is élvezhető – képgalériával jelentkeznek.

A főoldal dizájnjához igazodva megújult a Kattéka nevű önálló videoportál is, amely egyszerűen, egy kattintással elérhető továbbra is. Itt a legjelentősebb hazai, vatikáni, külhoni és világegyházi beszámolók kapnak helyet mozgóképes formában.

A portálon való keresést továbbra is a Google-alapon működő és a saját honlapunkon belüli kulcsszavas kereső segíti.

A honlap dizájnját az Ester Communications tervezte, a portálrendszer programozását Kapási Gergely végezte.

Megújult honlappal továbbra is Krisztus örömhírét igyekeznek hirdetni. Az új honlapot és munkánkat a Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja oltalmába ajánlják. Egyúttal arra kérik olvasóikat, csatlakozzanak imáikhoz, hogy a Szűzanya hathatós közbenjárásával végezhessék szolgálatukat.

Magyar Kurír