Egyházi személyeket tüntettek ki nemzeti ünnepünk alkalmából

Az államalapítás ünnepe, augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adott át augusztus 16-án Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, a Pesti Vigadóban, valamint Gulyás Gergely a Várkert Bazárban.

Magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át mások mellett Farkas Péter szociológus, humánökológus, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért kutatási vezetője, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szociológia szakának egykori oktatója.

Kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült mások mellett Mocsári Dezső, a piliscsabai Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Turócziné Pesty Ágnes, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium szervezési igazgatóhelyettese.

Az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenység elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott mások mellett Dr. Herpy Miklósné Légár Piroska, a Patrona Hungariae Kórus, a Trefort Ágoston Kórus és a Pázmány Péter Kórus alapítója és kórusvezetője, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem volt tanára, Kollár László, a dabas-sári Szent János Katolikus Általános Iskola igazgatója, Dr. Ujházy András, a piliscsabai Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

Kiemelkedő, és példamutató munkája nagyrabecsüléseként Miniszter Elismerő Oklevelében részesült Darvas-Kozma József pápai káplán c. esperes, Csíkszeredai Szent Kereszt Főplébánia plébánosa, és Péter György, a gyulafehérvári főegyházmegye Caritas szakápolója.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a budapesti Várkert Bazárban az államalapítás ünnepe alkalmából állami kitüntetéseket adott át.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozat) kitüntetést kapott Frivaldszky János, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) tanszékvezető egyetemi tanára és Mezei Balázs Mihály, a PPKE Politikatudományi Doktori Iskolája vezetője, tanszékvezető egyetemi tanár.


Forrás: Magyar Kurír

Fotó: Kormány.hu