Az MKPK elnöke ellátogatott az EDUCATIO szakkiállításra

2023. január 13-án, pénteken a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) vezetősége ellátogatott a Hungexpo területén rendezett EDUCATIO Szakkiállításra.


Veres András győri püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, a PPKE nagykancellárja, valamint Kuminetz Géza az egyetem rektora közösen tekintették meg a legnagyobb hazai katolikus felsőoktatási intézmény standját, beszélgettek érettségire készülő végzős középiskolásokkal, valamint már aktív egyetemi hallgatókkal is.

Az eseményen részt vett Tóth Tamás az MKPK titkára, valamint Birher Nándor dékán (Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar), Cserey György dékán (Információs Technológiai és Bionikai Kar) és Komáromi László dékán (Jog- és Államtudományi Kar) is.
A PPKE nagykancellárja meglátogatta a többi magyarországi katolikus felsőoktatási intézmény (Apor Vilmos Katolikus Főiskola, Gál Ferenc Egyetem, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola) standjait is.


A Pázmány Péter Katolikus Egyetem – amely az idei tanévben ünnepli újraindításának 30. évfordulóját – négy karra várja a hallgatók jelentkezését: Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, Információs Technológiai és Bionikai Kar, Jog- és Államtudományi Kar, valamint az 1635-ben alapított Hittudományi Kar. Ezen felül az intézmény keretein belül működik a Kánonjogi Posztgraduális Intézet is. Az egyetemre jelenleg 8.000 hallgató jár, akiket 1.000 oktató tanít.

Fotó: MKPK