Az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon javára gyűjtünk Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva

Az Árpád-házi Szent Erzsébetről nevezett intézmény az ország egyik legnagyobb, katolikus fenntartású, fogyatékos személyeket ápoló - gondozó Otthona.

A kezdetben 80 férőhelyes Szent Erzsébet Egészségügyi Gyermekotthon az ipolytölgyesi megüresedett plébánián épült fel, és 1986 szeptemberében nyitotta meg kapuját. 1992-ben az Otthon további 40 férőhellyel bővült azzal a céllal, hogy a 18. életévüket betöltött gondozottaknak ne kelljen megválni a megszokott környezettől, életük végéig maradhassanak itt. A Ház jelenleg 150 súlyos-halmozott fogyatékkal élő személy Otthona, akikért az intézmény különlegesen nagy felelősséget érez, mert az Úristen valami módon – családjuk vagy gondnokuk által – rájuk bízta őket.
Az intézményben öt pavilon (gondozási részleg) található. A pavilonok építészetileg jól elkülönülnek, bár egy épület részei. Az ötödik részleg 2004-ben került kialakításra, itt működik a ház önállóbb életre való felkészítő csoportja. Egy-egy pavilonban méretétől függően 3-4 csoport lett kialakítva, és egy-egy csoportban 8-12 fiatal él. A csoportszervezésnél szempont volt a kor, és a fogyatékosság mértéke. A lakók általában kétágyas szobákban kaptak elhelyezést, de a pavilon adottságától függően előfordul három-négy ágyas szoba is.
Az otthon jelmondata: „Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek.” (Mt 25,40). A Szentírás szavait tettekre váltva az ipolytölgyesi gyermekotthon dolgozói hiszik, hogy „Isten mindnyájunkat teljes életre hívott meg. Sérültnek lenni nem betegség, hanem állapot. Nem az okát, hanem a segítés módját és mértékét keressük minden egyes ránk bízott életében, hogy boldog, kiteljesedett életet élhessenek. Szükségünk van arra, hogy minél többen imádkozzanak értünk, betérjenek hozzánk, és támogatásukkal kifejezzék segítő szándékukat.” .

Nagylelkű adományaikat szívesen várják az alábbi számlaszámra:
Kérjük a közleményrovatba írják be:
Adomány az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthona javára

Számlaszám: MKPK Titkársága
CIB Bank Zrt.,
11100104-90012347-10000001