A PPKE új campusa munkaterületének átadása az ÉKM részére

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) mint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem fenntartója a mai napon (2024. július 31.) birtokátruházási jegyzőkönyvvel átadja a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) új campusának helyszínéül szolgáló, a Bródy Sándor utca – Szentkirályi utca – Múzeum utca – Pollack Mihály tér által határolt terület meghatározott részét munkaterületként a PPKE oktatási célú ingatlanainak fejlesztéséért és bővítéséért felelős Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) részére.

A PPKE új campusa munkaterületének átadása az ÉKM részére

Az MKPK a munkaterület átadása előtt kikötötte, hogy a területen lévő összes, az MKPK által 2024. augusztus 31-ig vállalt, az MTVA-t megillető szerződéses kötelezettségét az ÉKM folyamatosan garantálja.

A munkálatok teljes időtartama alatt – összhangban az 1461/2020 (VII.30.) Korm. határozat és az 1254/2023 (VI.28.) Korm. határozatban foglaltakkal – a beruházást előkészítő ÉKM felelős a munkaterületért. Ennek értelmében a bontási és építési munkálatok lebonyolítása, a vállalkozói szerződések megkötése és azok betartatása is a jogszabályoknak megfelelően az ÉKM kizárólagos hatásköre és felelőssége.

Az MKPK és a PPKE bízik abban, hogy a munkálatok a területi adottságokat figyelembe véve a lehető legkisebb környezeti terheléssel valósulnak meg, az új campus megvalósulásával pedig a lakosság, valamint a környéken tanulók és dolgozók egyaránt magasabb életminőséget érhetnek el. A jelenlegi átmeneti állapot megszűnése után a Palotanegyed vonatkozó része újra Fővárosunk és Józsefváros egyik ékköve lehet.

Budapest, 2024. július 31.

 a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága