Regnum Christi, pápai jogú férfi szerzetesrend

A közösség hitvallása

Bemutatkozás

A Légiós lelkiség:
A Jézus Krisztus iránti bizalom és a mindannyiunkat érintő szeretetében való hit, amely az elmélkedésekben tárul fel és az embertársaink szolgálatán keresztül az Ő szeretetéhez vezet. A Szentlélek iránti engedelmesség elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy egy másik Krisztus formálódjon ki bensőnkben. Gyermeki szeretet Mária iránt, erényeinek követése. A légiós Neki adja egész életét és papságát. A Krisztus küldetését továbbra is beteljesítő Egyház iránti szeretet. Hűség Krisztus Helytartója és az Egyház látható Feje iránt illetve a püspökökkel és papokkal való egység. Az oltáriszentség és a kereszt - a szentség és az apostoli eredményesség forrása. Az evangéliumi szeretet arra hív minket, hogy másoknak azt adjuk, ami a legjobb.

A rend egyházjogi státusza: Pápai jogú férfi szerzetes rend
Alapítója: Marcial Maciel (1941-ben Mexikóban alapította)

Krisztus Légionáriusai az Egyház és a világ szolgálatában:
1941 Mexikóban megalakul a Krisztus Légionáriusainak Gyülekezete.
1946 Szeminaristák első, 30 fős csoportja Európába utazik, hogy elmélyítsék képzésüket. M. Maciel atya bemutatja közösségét XII. Pius pápának.
1948 Az első Konstitúció /Szabályzat/ kánoni jóváhagyása.
1954 A CUMBRES Intézet megnyitása. A közösség első apostoli munkája.
1965 VI. Pál pápa a Gyülekezetnek pápai jogokat ad.
1968 A Regnum Christi az apostoli mozgalom világi ágának kezdete.
1970 VI. Pál pápa prelátusságot adományoz Krisztus Légionáriusainak Quintana Roo-ban, a Jukatáni félszigeten, missziós területen a Maják országának szívében.
1983. június 29. a Konstitúció végleges megerősítése.
1991 Jan.3. A Szervezet megalakulásának 50. évfordulóján II. János Pál pápa 60 légiós kispapot szentel fel a római Szt. Péter Bazilikában. Mária az Egyház Édesanyja Néven nemzetközi szeminárium megnyitása egyházmegyés papok képzése céljából
1993 Világiak és egyháziak részére filozófiai és teológiai képzés indul Rómában /Athenee Pontifical Regina Apostolorum/
1994 Az első légiósok megérkeznek Lengyelországba. 1994. november 26-án 57 kispap szentelése Mexikóban, Marcial Maciel pappászentelésének 50. évfordulóján.
1995 Apostoli központok nyílnak Szlovákiában, Magyarországon és Csehországban

Krisztus Légiója ma több mint 400 papot és 3600 szeminaristát számlál a világ több mint 39 országából. Az egész világon több mint 55 ezer férfi és nő választotta ezt a lelkiséget.

Együttműködve a Regnum Christi mozgalommal a légiós papok és felszentelt testvérek 17 országban 116 kollégiumot és 10 egyetemet vezetnek, melyekben 66.500 diák tanul.

A rend nemzetközi központja:
Róma

Magyar központja:

Képviselő:
Justin Todd Prigge  LC
Cím: 1112 Budapest, Kamaraerdei út 16/K

Tel./Fax: +36 (20) 934-1747

E-mail:

A rend magyarországi létszáma: 3 fő

A világi szervezet: kb: 100 fő (Fiúk ill. lányok)