Szent Ferenc Szabályozott Harmadik Rendje, Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei, női krisztushívők hivatalos társulása

A közösség hitvallása

"a testvérek és nővérek életformája ez: kövessék a mi Urunk Jézus Krisztus szent evangéliumát és éljenek engedelmességben, szegénységben és tisztaságban." (Regula I, 1.)

Bemutatkozás

A szerzetes közösséget Bali Katalin M. Kapisztrána nővér alapította, P. Hegedűs Kolos OFM segítségével. Életformánk alapja a II. János Pál pápa által jóváhagyott Szent Ferenc Reguláris Harmadik Rendje testvéreinek és nővéreinek regulája és élete, amely röviden hivatásunkat így foglalja össze: "a testvérek és nővérek életformája ez: kövessék a mi Urunk Jézus Krisztus szent evangéliumát és éljenek engedelmességben, szegénységben és tisztaságban." (Regula I, 1.)

Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei csoportkép 2023Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei csoportkép 2023

Életformánk rövid összefoglalása:

Evangéliumi élet az egyházban, az alázatos Krisztus nyomdokainak követése embertársaink szolgálata által.
1990-ben a szerzetesrendek újraindulásakor Baranya megyében, Pécsen a Megyei Kórház részéről meghívást kaptak ferences nővérek, hogy újból szerzetes nővérként legyenek jelen a kórházban és ápolják a betegeket. A meghívást elfogadó idős nővérek köré, hamarosan fiatal lányok is jelentkeztek, akik felismerve Jézus hívását, Őt akarták szolgálni a betegekben.

Közösségünk jelenleg két egyházmegyében van jelen:

 Magyarországon a Pécsi Egyházmegyében, Kozármislenyben és
 Erdélyben a Gyulafehérvári Egyházmegyében, Árkoson.

További információk:

 A közösség honlapján olvashatók: www.ferencesnoverek.hu