A jakartai nuncius köszönetet mondott a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia segítségéért

Piero Pioppo érsek, jakartai apostoli nuncius a napokban írt levelében köszönetét fejezte ki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjainak a Magyar Katolikus Egyház Indonéziába küldött gyorssegélyéért.

A segély összegét a katasztrófa által leginkább sújtott két egyházmegye, a makassari érsekség és a manadói püspökség rendelkezésére bocsátják.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa október 6-án  döntött arról, hogy tízmillió forintos gyorssegélyt folyósít az Indonéziát ért természeti katasztrófák által sújtott lakosság megsegítésére.

A délkelet-ázsiai országhoz tartozó Celebesz szigetének északi részét szeptember 28-án nagy erejű földrengés rázta meg, amelyet szökőár követett, közel kétezer ember halálát okozva és több ezer sebesültet hagyva maga után.

A magyar katolikus püspökök testülete továbbra is kéri a hívőket, hogy imáikban emlékezzenek meg a katasztrófa áldozatairól.


A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia üldözött keresztény testvéreink megsegítésére karácsonyig tartó gyűjtést hirdetett, melyről bővebben ITT olvashatnak.

MKPK Titkárság

Magyar Kurír