Erdő Péter bíboros részvéttáviratot küldött Libanonba

2020. augusztus 6., csütörtök

Legalább száz ember meghalt és több mint négyezren megsérültek az augusztus 4-én Libanon fővárosában, Bejrútban bekövetkezett robbanás következtében. Erdő Péter bíboros, prímás részvéttáviratot küldött Béchara Boutros Raï bíborosnak, antiochiai maronita pátriárkának.

Közlemény

2020. június 23., kedd

Az alábbiakban az MKPK Állandó Tanácsának közleménye olvasható.

A Balaton északi és déli partjának nyári miserendje 2020

2020. június 23., kedd

Az előző évek hagyományaihoz híven 2020-ban is közöljük a Balaton környéki településeken található templomok nyári miserendjét. A táblázat néhány távolabbi helység (Sümeg, Veszprém, Zirc, Hévíz, Zalakaros) misézési rendjét is tartalmazza. A miserendben szereplő katolikus templomok helyét feltüntettük egy balatoni templomtérképen is.

Pro Ecclesia Hungariae-díjban részesült Kozma Imre atya

2020. június 18., csütörtök

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Ecclesia Hungariae-díjat adományozott Kozma Imre irgalmas rendi szerzetesnek. A kitüntetést a testület nevében a konferencia elnöke, Veres András püspök adta át június 18-án Budapesten. A díjjal a püspöki konferencia elismerését fejezi ki azért a szolgálatért, amelyet élete folyamán Kozma Imre atya a katolikus egyházért, valamint a rászorulók megsegítéséért végzett.

Új vezetők a Katolikus Szeretetszolgálat élén

2020. június 15., hétfő

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2020. június 15-i hatállyal Dr. Vajda Norbertet nevezte ki a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatójának. Munkáját Kinde Kálmán gazdasági főigazgatóval együttműködve végzi.

Ülésezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

2020. június 3., szerda

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) június 2-án megtartotta nyári rendes ülését, amelyre a kialakult helyzetre tekintettel videókonferencia keretében került sor.

Az MKPK közleménye

2020. június 3., szerda

Mivel olyan járványügyi szabályok léptek életbe, amelyek következtében megszűntek a kijárási korlátozások és országosan lehetővé vált a liturgia nyilvános végzése, szükséges, hogy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a veszélyhelyzet idejére hozott korábbi rendelkezéseit módosítsa.

Pünkösd, a húsvéti idő lezárása

2020. május 28., csütörtök

Pünkösd a húsvét után a legrégebbi, a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, amely idén május 31-re esik. Az ünnep elnevezése az Ószövetség koráig nyúlik vissza.