Válasszon évet, hónapot és napot.
H
K
SZ
CS
P
SZ
V

Keresztény gyökerek és a boldog magyar élet

egész nap Budapest

Bátor Botond, a Magyar Pálos Rend tartományfônöke A pálos rend története Magyarországon a történelmi dokumentumok fényében címmel tart előadást a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán április 23-án, pénteken 19 órától. Az előadásra a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia támogatásával kerül sor a Keresztény gyökerek és a boldog magyar élet című előadássorozat keretében. A program ötletgazdája és szervezője a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége.
A rendezvény plakátja

Találkozó

A példázat erejével

egész nap Nyíregyháza

Fabiny Tamás, Kocsis Fülöp és Székely János püspökök A példázat erejével című beszélgető könyvét mutatják be április 23-án 19 órakor a Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskolán (Nyíregyháza, Bethlen G. u. 13-19.). A könyvbemutató előtt alkonyati istentiszteletre kerül sor a nyíregyházi belvárosi görög katolikus templomban (Bercsényi u. 7.).

Találkozó

Konferencia a fenntartható jövőről

egész nap Budapest

Ember és környezete - a fenntartható jövőért címmel április 23-án 15 és 19 óra között konferenciát szervez a Mária Rádió a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karának dísztermében (Budapest VIII., Szentkirályi u. 28.). A konferencián előadást tart többek között Udvardy György esztergom-budapesti megyéspüspök a Felelősségünk a teremtett világért című püspökkari körlevélről és Karl Golser bolzano-bressanonei megyéspüspök a teremtésvédelem teológiai és etikai szempontjairól. További részletek

Találkozó

Kápolnaszentelés Győrben

egész nap Győr

Pápai Lajos megyéspüspök szenteli fel április 23-án 11 órakor szentmise keretében a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ kápolnáját (Újkapu u. 2-4.), melyet Udvardi Erzsébet festőművész oltárképe ékesít.

Találkozó