2018

január 22.  Boldog Batthyány-Strattmann László orvosi díjat alapít a Szombathelyi Egyházmegye, amelyet elsőként Széll Kálmán professzor vesz át.
február 13.
Orbán Viktor miniszterelnök és kísérete a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Állandó Tanácsának tagjaival találkozik Budapesten, az MKPK székházában.
február 16. Ferenc pápa Hortobágyi Cirillt pannonhalmi főapáttá és a Pannonhalmi Területi Apátság ordináriusává nevezi ki. Beiktatására március 21-én kerül sor.
február 17.
A Tihanyi Bencés Apátság konventkáptalanja Mihályi Jeromost választja konventuális perjellé, a lemondott Korzenszky Richárd utódjául.
február 24.
Hargitai Anna M. Magna SDR nővér, a Szent Margit Gimnázium örökös rendi igazgatóhelyettese kapja a Parma fidei – Hit pajzsa díjat.
március 6-7.
Ülésezik a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia: Tóth Tamás egyháztörténészt, a Pápai Magyar Intézet rektorát választják az MKPK titkárává, aki 2018 nyarán foglalja el hivatalát.
március 10.
Tematikus csoportot indít álláskeresőknek a Katolikus Karitász RÉV szolgálata.
április 7. Ferenc pápa Szocska A. Ábelt, a Nyíregyházi Egyházmegye apostoli kormányzóját nyíregyházi megyéspüspökké nevezi ki. Szentelése és beiktatása 2018. május 10-én történik a nyíregyházi Szent Miklós-székesegyházban.
április 24.
Az ICOMOS nemzetközi műemlékvédelmi szervezet magyar bizottsága műemlékvédelmi díjban részesíti a püspökszentlászlói Püspöki Kastély, Látogatóközpont és Zarándokházat.
április 28.
Bejelentik, hogy újabb iskola épül Irakban magyar támogatással.
május 1.
Hívek tízezrei vesznek részt  Brenner János vértanú pap boldoggá avatásán Szombathelyen, az Emlékmű-dombon. A szentmise főcelebránsa Angelo Amato bíboros, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusa.
július 4.
Michael August Blume SVD érseket nevezi ki a pápa Magyarország új apostoli nunciusává. Az új nuncius  szeptember 5-én adja át megbízólevelét Áder Jánosnak.
szeptember 4-5. Az MKPK ülése Győrben. Az ülés után közlik, hogy az üldözött keresztény testvérek megsegítésére karácsonyig várja a hívők adományait a Püspöki Konferencia.
szeptember 7-9.
Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) Székesfehérváron.
szeptember 17.
A menekültkérdés megoldásáról tartanak konferenciát Budapesten.
szeptember 20.
Elhunyt Gaál Endre esztergomi kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. 73 éves volt.
október 4. Ferenc pápa Mohos Gábort, a Pápai Magyar Intézet rektorát, az MKPK korábbi titkárát az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezi ki. Szentelésére december 8-án kerül sor az esztergomi bazilikában.
október 6.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tízmillió forintos gyorssegélyt küld Indonéziának (A délkelet-ázsiai országhoz tartozó Celebesz szigetének északi részét szeptember 28-án nagy erejű földrengés rázta meg, közel kétezer ember halálát okozva és több ezer sebesültet hagyva maga után.)
október 25.
Magyar program nyeri el a nemzetközi egyházi teremtésvédelmi díjat. Az Európai Keresztény Környezetvédelmi Hálózat idén az „Őshonos gyümölcsfák egyházi kertekben” elnevezésű magyarországi ökumenikus programot ismerte el a szervezet lengyelországi nagygyűlésén.
október 29-30.
Találkozik az MKPK és a Romániai Püspöki Konferencia állandó tanácsa.
október 30.
Egy felmérés szerint 176 ezer fő hallgatja naponta a Magyar Katolikus Rádiót. A rádió átlagos heti hallgatottsága 283 ezer fő.
december 14.
Az Egri Főegyházmegye ismét az érseki pincerendszer tényleges tulajdonosa. (A pincerendszert a II. világháború után államosították.)
december 28.
Torontóban elhunyt Miklósházy Attila ny. püspök. 1989-2006 között a  külhoni magyarok ellátásával megbízott püspök volt.
december 31.
88 éves korában elhunyt Seregély István nyugalmazott egri érsek, az MKPK korábbi elnöke.
Az év folyamán az MKPK díjaiban részesült: Szalézi-ösztöndíj: Hajdu Noémi
Pro cultura Christana – Zombori István, Varga Dezső,
Pro ecclesia Hungarie – Németh Emma
Szent Erzsébet rózsája: Horváth Kálmánné