Jónak lenni jó! - Köszönjük!

Az MTVA és a Katolikus Karitász közös összefogásának eredményeként több mint 119 millió forintot sikerült összegyűjteni segélyszervezetünk javára az MTVA jótékonysági műsorfolyamában. Ez az összeg három részből áll össze: a Szent Erzsébet napi templomi gyűjtés, a 1356-os adományvonalra beérkezett hívások, valamint az egész napos műsor alatti telefonos felajánlásokból, beleértve az árverésből befolyt összegeket is.

A Jónak lenni jó! kampány keretében számos neves közéleti személyiség, sportoló, művész ajánlotta fel személyes tárgyait, hogy az azokból befolyt pénzzel is a Katolikus Karitász munkáját támogassák.

Erdő Péter bíboros egy faragott Pieta szobrot ajánlott fel, amely egy millió forintért kelt el. Mádl Dalma asszony, jószolgálati nagykövetünk egy hollóházi porcelán hegedűt ajánlott fel, amely percek alatt kelt el.

De gazdára talált például Kaszás Géza nyerge, Szilágyi Áron olimpiai kardvívó dedikált kardja, Csepregi Éva kalapja, Kiki mikrofonja, Huszárik Kata Az angyal eljövetele című kőszobra, Fa Nándor speciális kötél-csigája, Buzánszky Jenő által dedikált futball labda, a Hölvényi György államtitkár által felajánlott, Vatikánból származó emlékérem, Erdei Zsolt bokszkesztyűje, valamint Ocskay Gábor jégkorongozó meze és lábszárvédője is.

Erdő Péter bíboros elmondta: a Katolikus Karitász Magyarországon három szinten működik: az országos szervezet a nemzetközi és országos katasztrófák esetén lép munkába, az egyházmegyei szervezet munkatársai az állandó és tartós szociális karitatív munkákat végzik, plébániai szinten pedig a helyi problémákkal foglalkoznak.

Mádl Dalma asszony így fogalmazott: a tárgyi segítés mellett a jó szó, a rászorulók meghallgatása a leglényegesebb.

Óriási élmény volt részt venni ebben a jótékonysági kampányban - hangsúlyozta Szabó László Zsolt, az MTVA megbízott vezérigazgatója vasárnap este a közmédia műsorában. Hozzátette: a Katolikus Karitász tevékenységét továbbra is nyomon követik majd a közmédia különböző műsoraiban, hogy munkájuk követendő példává váljon a mindennapokban. Véleménye szerint ez a jótékonysági műsorfolyam azért is volt kiemelkedő, mert a rengeteg telefonhívás és felajánlás azt mutatja, hogy a kezdeményezésnek van értelme.

Az MTVA vasárnap egész napos műsorfolyamban mutatta be a Katolikus Karitász működését, szervezetét, támogatottjait és önkénteseit riportokkal, budapesti és vidéki élő kapcsolásokkal, kisfilmekkel és stúdióbeszélgetésekkel. A tematikus napon is folyamatosan fogadták az adományokat az ország minden területéről, magánemberektől és cégektől egyaránt, amellyel a karitatív szervezet munkáját

Köszönjük!

A napról hamarosan részletesebb beszámolót, valamint fényképeket, videókat is találhatnak a Karitász honlapján!

Forrás: hirado.hu, Karitász

Kép: Thaler Tamás