Befejeződött a püspöki konferencia téli ülése

Idén is elindítja Jónak lenni jó elnevezésű jótékonysági kampányát a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), amelynek kedvezményezettje ez alkalommal a Magyar Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete, a Katolikus Karitász. A november 10-től december 15-ig tartó jótékonysági akció elsődleges célja az adománygyűjtés mellett, hogy a felhívja a figyelmet a karitatív szervezet sokrétű tevékenységére.
December 15-én, vasárnap reggel 9 órától közel 10 órányi műsorfolyamban mutatják be a Karitász működését, szervezetét, támogatottjait és önkénteseit. Számos riport, beszélgetés, kisfilm és ismert közéleti, valamint televíziós személyiségek segítik az intézmény megismertetését. A műsor alatt öt élő helyszínen zajlanak majd a programok és gyűjtési akciók: Budapesten, Szombathelyen, Veszprémben, Pécsett, Miskolcon és Szegeden, illetve folyamatosan fogadják az adományokat, valamint egy jótékonysági árveréssel is támogatják a rászorulókat.

2014-ben veszi kezdetét az Európai Unió következő költségvetési ciklusa, amely 2020-ig tart. Az ebben az időszakban hazánk számára rendelkezésre álló források teljes és eredményes felhasználása mindnyájunk érdeke. A Magyar Katolikus Egyház szakemberei olyan fejlesztési stratégián dolgoznak, amely az Egyház által fenntartott intézmények működési feltételein javítanak, hogy ezáltal – a lehetséges források elnyerésével – hazánk társadalmi és szociális helyzetének javulását is nagymértékben segíthessék.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Comunicatione Christiana-díjat adományozott Neumayer Katalinnak, a Magyar Kurír nemrégiben nyugdíjba vonult főszerkesztőjének. A kitüntetést a testület nevében a konferencia elnöke, Erdő Péter bíboros adta át december 4-én. A díjjal a püspökök elismerésüket fejezik ki azért a szolgálatért, amelyet Neumayer Katalin csaknem két évtizeden keresztül hazánk katolikus hírügynökségének vezetőjeként végzett.

A Konferencia meghallgatta Kuzmányi István, a Magyar Kurír október elsejével hivatalba lépett új főszerkesztőjének beszámolóját a szerkesztőség működéséről és jövőbeni terveiről.

A püspökök testülete döntött arról, hogy a Magyar Kurír internetes portál megújítása után, új arculatot és struktúrát dolgoztat ki a katolikus.hu weboldalnak. A hamarosan megújuló portál igyekszik majd megfelelni a kor növekvő és folyamatosan fejlődő elvárásainak, s emellett továbbra is szoros együttműködésben marad a már meglévő és egyre nagyobb olvasottsággal rendelkező hírportállal.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottságának elnöke, Veres András püspök beszámolt az idén első alkalommal szeptember 20-22. között megrendezett Katolikus Társadalmi Napok rendezvénysorozatról. Az esemény bemutatta a társadalom érdekében tevékenykedő katolikus intézményeket és szervezeteket, és a közel 18 ezer látogató ízelítőt kaphatott abból, hogy aktuális szociális problémákra, mindannyiunkat foglalkoztató kérdésekre a Katolikus Egyház milyen válaszokkal tud szolgálni.