2014

január 17. A Miskolci Apostoli Exarchátus által létrehozott Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény működteti január 1-jétől Abaúj és Zemplén területén a teljes nevelőszülői hálózatot. A térségben 11 lakásotthon tartozik irányításuk alá.
január 28.Ebben az évben K. Debreceni Mihálynak, az MTVA kárpátaljai tudósítójának adományozza a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat, melyet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nevében Székely János ad át.
január 26. Jakubinyi György gyulafehérvári érsek és Tamás József segédpüspök áldják mega Hargitafürdőn újonnan alapított pálos kolostort. Az újkolostor megáldása után a templomban kerül sor az ünnepi szentmisére, melyen egyházmegyés papok mellett négy pálos testvér, valamint ferences és piarista szerzetesek koncelebrálnak.
január 29. Laikus, hétköznapi embereknek szóló, az otthoni ápolás alapvető ismereteit átadó tudásanyagot tesz közzé az interneten a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az ingyenesen elérhető WebNővér honlap oktatófilmjei és szakmai tanácsai a gondoskodásra szoruló idős emberek, fekvőbetegek, sérültek ellátásához nyújtanak gyakorlati segítséget.
február 5. Elhunyt Aczél László Zsongor pálos szerzetes, aki 1976-2007 között az Országos Liturgikus Tanács titkári tisztét is betöltötte.
február 20. Az öröm hangja címmel jótékonysági koncertet ad a budapesti Szent István-bazilikában Alessandro Brustenghi énekes, olasz ferences szerzetes.
február 22.Czike Imre János ciszterci szerzetes a Parma fidei – Hit pajzsa elnevezésű díj idei kitüntetettje
február 22-23. Debrecenben megemlékezést tartanak a 1914. február 23-i bombamerénylet századik évfordulójáról.  A merénylet következtében elhunyt Jaczkovics Mihály, a frissen alapított Hajdúdorogi Egyházmegye helynöke, Slepkovszky János titkár és Csatth Sándor, az egyházmegye ügyésze.
március 3. A hivatalos látogatásra hazánkba érkezett I. Bartholomaiosz konstantinápolyi ortodox pátriárkát vendégül látják a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai az MKPK Székházában.
március 8A szombathelyi püspökség, a ferencesek és a ciszterciek március 8-án közösen megrendezik a vértanú sorsú papok napját Budapesten, a Szent Imre Gimnáziumban és templomban
március 12. A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság akkreditálja a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolát
március 15.A nemzeti ünnep alkalmából Balog Zoltán miniszter Magyar Arany Érdemkeresztet ad át Horváth István Sándor, a Zalalövői Római Katolikus Plébánia plébánosa, és Máthé György, a szolnoki Belvárosi Római Katolikus Plébánia plébánosa részére.

Budapest XI. kerülete Pro Urbe díjban részesíti Kállay Emil piarista szerzetest, Pákozdi István, a Budapesti Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség vezetője Pro Communitate kitüntetést kap. 
március 16. Elhunyt Szőnyi Zsuzsa, a Vatikáni Rádió magyar szerkesztőségének munkatársa.
március 19.A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Semmelweis Egyetem együttműködésével létrejövő Bionikai Innovációs Központ (BIK) megalapításának támogatásáról dönt a magyar kormány. Az ötmilliárd forintos támogatást a Kutatási Technológiai és Innovációs Alap biztosítja.
március 25. Kocsis Fülöp püspök megáldja a máriapócsi Nagy Szent Bazil Rendi Nővérek monostorát, amelynek felújítása befejeződött.
március 26. Makó Lajos atya a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesül. A kitüntetést Szalay-Bobrovniczky Vince nagykövettől veszi át Bécsben, a magyar nagykövetségen.

Átadják a Szent Erzsébet-kórházkápolnát Budapest X. kerületében, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben. A kápolnát Erdő Péter bíboros áldja meg.

Együttműködési szándéknyilatkozat aláírása a Külügyminisztérium és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) között.
április 2.Több mint 1700 családnak oszt vetőmagot a Karitász országszerte
április 10.A Tisztulás Útja zarándokutat Erdő Péter bíboros áldja meg Budapesten. A zarándokút a Gellért-hegyi Sziklatemplomnál kezdődik és belvárosi ferences templomnál ér véget.
április 25.A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány hat évre Dobszay Benedeket választotta provinciálissá.
április 26.A Nyíregyháza-Örökösföldi Görögkatolikus Egyházközség újonnan épült templomát Kocsis Fülöp megyéspüspök szenteli fel.
április 27.Ferenc pápa a szentek sorába iktatja XXIII. János és II. János Pál pápákat ez alkalomból magyarországi és határon túli magyar főpásztorok is koncelebrálnak a pápával a szentté avatási szentmisén.
április 30.A Szombathelyi Egyházmegye több mint kétmilliárd forintos állami és uniós pályázati támogatással 24 tantermes épületegyüttest építtet az eddig két telephelyen működő Brenner János Általános Iskola és Gimnázium számára – jelenti be Veres András püspök.

A budapesti Szent István-bazilika Szent II. János Pál-kápolnáját Erdő Péter bíboros áldja meg.
május 12. Bolberitz Pál professzor és Fésűs Éva írónő kapta az idei Stephanus-díjat. Az elismerést Erdő Péter bíboros adta át a Szent István Könyvhét megnyitóján.
május második felébenA Máltai Szeretetszolgálat segítséget nyújt az árvíz sújtotta Szerbiában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában. Katolikus Karitász segélyszállítmányt indít Belgrádba és Bosznia-Hercegovinába, az árvízi koordinációs központba.
május 26.A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem együttműködésben tudományos konferenciát rendeznek Budapesten a II. Vatikáni Zsinat Nostra Aetate kezdetű, a katolikus Egyház és más vallások viszonyáról szóló dokumentumáról. A konferenciát a holokauszt emlékév alkalmából tartják.
június 11-12.
Az MKPK jóváhagyta az Újszövetségi Szentírás új magyar fordításának kiadását. A fordítás Simon T. László bencés szerzetes munkája.
június 17.Elhunyt Roska Tamás villamosmérnök, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bolyai- és Széchenyi-díjas egyetemi tanára, a PPKE Információs Technológiai és Bionikai Kar alapító dékánja,  a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.
június 19.Budapest díszpolgára Jelenits István piarista szerzetes, teológus.
június 23.Elhunyt Baróti István orgonaművész, karnagy, az esztergomi főszékesegyház újjáépülő orgonájának megálmodója és tervezője.
augusztus 14.
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érseknek írt levélben fejezte ki az üldözött keresztényekkel vállalt szolidaritását Heisler András, a Mazsihisz elnöke és Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi közösen írt levelében úgy fogalmazott: az utóbbi hetek fejleményei arra késztették őket, hogy ne hagyják szó nélkül azt, ami a keresztény kisebbséggel Irakban, Szíriában és a világ több országában történik.
augusztus 19.
A MEÖT és a Magyar Katolikus Egyház közös nyilatkozatot bocsát ki az iraki, szíriai, szudáni és a nigériai helyzettel kapcsolatban.
augusztus 23.
Szent Istvánról elnevezett kápolnát szentel fel Badacsony hegyén Erdő Péter bíboros.
szeptember 12-13.
Katolikus Társadalmi napok Miskolcon.
szeptember 18.
A lengyel köztársasági elnök többek közt négy katolikus főpap és Varga Béla atya érdemeit ismerte el a II. világháború idején hazánkba menekült lengyelek megsegítésében. A kitüntetéseket szeptember 18-án adta át Budapesten Roman Kowalski lengyel nagykövet.
szeptember 19.
A Katolikus Karitász „Gyújts egy gyertyát az üldözöttekért!” szolidaritási akciót hirdet a Szent István-bazilika előtt.
október
A Rómában tartott családszinódus főrelátora Erdő Péter bíboros.
október 13.
A Magyar Kurír Pápa-mobil néven magyar nyelvű, telefonos alkalmazást indít, amelyen a hírportál összes híre is olvasható.
október 20.
A Szentatya Snell Györgyöt az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki és a pudenzianai címzetes püspöki címet adományozta neki.
október 31.
A Boldog Meszlényi Zoltán-templomot Erdő Péter bíboros szenteli fel Budapesten.
november 30.
Megnyitották a Megszentelt élet évét Magyarországon. 2014. november 30. és 2016. február 2. között a nemzetközi programokkal párhuzamosan több országos és egyházmegyei szintű rendezvényen is részt vehetnek az érdeklődők.
december 6.
Püspökké szentelték Snell Györgyöt, a budapesti Szent István-bazilika plébánosát.
december 22.
Elhunyt Verbényi István, a budapesti kántorképző tanfolyam korábbi igazgatója. A Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézetnek (MALEZI) 2002 óta, közel tíz éven át volt igazgatója.