50 millió forint árvízi támogatás a Katolikus Karitásztól


A Duna mentén napok óta fenyegető áradások miatt Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye egészére, valamint Pest megye és a főváros egyes területeire veszélyhelyzetet hirdettek június 4-én, kedden.

A Karitász érintett egyházmegyei szervezetei állandó készültségben várják a riasztást. Az országos központ katasztrófakülönítménye és önkénteseink szükség esetén azonnal a megadott helyszínre indulnak, hogy segítsék a védekezési és mentési munkálatokat. A szervezet folyamatosan várja önkéntesek jelentkezését, akik részt tudnak venni a védekezésben.

A Katolikus Karitász a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntésének értelmében 50 millió forintot szabadít fel a katasztrófa alapjából az árvízi védekezési és mentési munkálatok támogatására.

Emellett a segélyszervezet nagy mennyiségben vásárolt ivóvizet, amelyet a legkritikusabban érintett területekre szállítanak, valamint lapátokkal, gumicsizmákkal és egyéb szükséges eszközökkel is segítik a védekezési munkálatokat.

A Karitász raktáraiban nagy mennyiségben áll készenlétben több száz matrac, katonai ágy és ágynemű, hogy kitelepítések esetén segíteni tudjanak a családok elszállásolásában.

Kérjük, támogassák a Katolikus Karitász munkáját és hívják 1356-os adományvonalukat!
Hívásonként 500,- forinttal segíti árvízi munkánkat! 1356 – Hívjon, hogy segíthessünk!