Találkozót tartott a magyar és a romániai püspöki konferencia állandó tanácsa

A megbeszélésen magyar részről Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Veres András győri püspök, az MKPK elnöke, Udvardy György pécsi püspök, alelnök, Ternyák Csaba egri érsek, valamint Tóth Tamás, a testület titkára vettek részt. A Romániai Püspöki Konferenciát Joan Robu bukaresti érsek, alelnök vezetésével Böcskei László nagyváradi, és Pál József temesvári püspökök, illetve Francisc Ungureanu atya, főtitkár képviselték.

2018. október 29-30-án a két bizottság tagjai azokról a kihívásokról folytattak tárgyalásokat, amelyeket a megváltozott európai társadalom támaszt az Egyház missziós küldetésével szemben. Ferenc pápa Evangelii Gaudium kezdetű dokumentuma alapján, az evangélium fényében szemlélték a résztvevők a bennünket körülvevő valóságot, illetve megbeszéléseket folytattak közös aktuális, lelkipásztori témákról.

A jelen találkozó az előző évekhez hasonlóan jó lehetőséget biztosított a romániai és a magyarországi püspökök közötti tapasztalatcserére, hogy hatékonyan végezhessék szolgálatukat a keresztény szeretet jegyében. A következő találkozót 2019. októberében tartják Esztergomban.

Budapest, 2018. október 31.

Dr. Tóth Tamás
az MKPK titkára