Reményt és jövőt adok nektek!

Immár hetedik éve, hogy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia minden esztendőben egy-egy konkrét, reményeink szerint a társadalom számára fontos keresztény értékre összpontosító üzenettel lép a nyilvánosság elé. A kommunikációs programok célja, hogy párbeszédet kezdeményezzenek az Egyházhoz kevésbé kötődő jó akaratú emberekkel.

A Magyar Katolikus Egyház ez évi kommunikációs programjával azt akarja tudatosítani, hogy az emberi élet érték, titok, Isten ajándéka, amit tisztelni, becsülni, védeni kell. Az élet védelme olyan kérdés, amelyben az Egyháznak is komoly feladata van. A program célja, hogy a fiatalok szemléletét alakítsa: a születendő gyermekek elfogadására és szerető, biztonságos környezetben való felnevelésére bátorítsa őket. A kommunikációs program elsősorban azokat igyekszik megszólítani, akik nem állnak közel az Egyházhoz, de várják az útba igazítást a gyermekvállalás kérdéseiben.

A kommunikációs program plakátja által megjelenített igen az életre természetes, Istentől kapott tulajdonsága minden embernek. Az üzenet lényege, hogy a gyermek mással nem pótolható örömforrás a szülőknek, és létével teljesebbé teszi az őt elfogadók életét is.

Az emberi élet értékének, védelmének és a Teremtőtől kapott biztonságának gondolatát jeleníti meg a plakáton lévő szentírási idézet, amely a 2007-es budapesti városmisszió mottója is: „Reményt és jövőt adok nektek” (Jer 29,11).

Ha ránézünk a plakátra, nem tudunk kitérni a kisgyerek tekintete elől. Ránk van utalva, mindenben segítségünkre szorul, de nem a félelem, hanem a teljes bizalom olvasható ki szeméből. Úgy néz ránk, ahogy talán mi néznénk Istenre, ha szembetalálkoznánk vele. Számára mi vagyunk a minden. Ebben a gyermekben maga az ember néz ránk, aki létével dicséri reményt és jövőt adó Teremtőjét.

 

Életvédelem a fogantatástól a halálig (Bíró László püspök gondolatai az MKPK 2007.évi kommunikációs programjáról)  

Hitoktatási segédanyag
    1. alkalom: Életöröm, hála
    2. alkalom: Felelősség, életigenlés
    3. alkalom: Elfogadás, önelfogadás