Találkoztak a katolikus, a református és az evangélikus egyházak vezetői

Az egyházi vezetők megosztották egymással tapasztalataikat a szeptembertől bevezetésre kerülő, kötelezően választható hit- és erkölcstan beiratkozásról. Az oktatás szervezésével és lebonyolításával kapcsolatban még több nyitott kérdés került elő a megbeszélésen. Ezekről a kérdésekről az egyházak közös levélben kérnek majd felvilágosítást a kormány illetékeseitől, továbbá a nyitott kérdéseket lezáró szakértői egyeztetést javasolnak. A köznevelés finanszírozásával és az új köznevelési koncepció bizonyos rendelkezéseivel, oktatási intézmények átvételével kapcsolatban az egyházak a problémaleltár összegyűjtésén túl megállapodtak abban, hogy további közös egyeztetéseket kívánnak folytatni az oktatási kormányzattal a folyamatok tisztázása és a törvényi rendelkezések véglegesítése érdekében.

Az egyházi vezetők egyeztettek továbbá a módosítás alatt álló egyházi törvény, valamint a temetői és a szociális törvény részleteiről is.

Az egyházak elhatározták, hogy a milánói ediktum kiadása 1700 éves évfordulója alkalmából közös szervezéssel konferenciát terveznek ez év őszére. A konferencia a vallásszabadság, valamint az egyház és állam évezredes kapcsolata kérdéseit dolgozza fel.

Az egyházi vezetők következő találkozójára, a tervek szerint, 2013 októberében kerül sor.